Tekening met allemaal gezichten met armen die met elkaar in verbinding staan

Het onderwijs neemt het stokje over…

Om onze ambitie te bereiken hebben we docenten nodig, die ons lesmateriaal opnemen in hun curriculum. Met andere woorden: het stokje van ons overnemen. En daarbij faciliteren we zoveel als mogelijk.

We organiseren webinars

Speciaal voor docenten organiseren we webinars om wegwijs te worden in het lesmateriaal en bibliotheek. We leggen uit wat onze uitgangspunten zijn en welke verschillende lesvormen er mogelijk zijn. We hebben een uitgebreide bibliotheek en zullen enkele interessante onderdelen eruit lichten. Kortom: we maken je wegwijs in onze materialen, zodat je makkelijk hierin je weg kunt vinden.

De webinar duurt een uurtje en daarna blijven we nog een uurtje beschikbaar voor vragen.

Deelnemen kan, mits:
  1. Het programma op de onderwijsinstelling is geïntroduceerd door één van de uitvoeringsteams van het #Alertprogramma.
  2. De docent vooraf geautoriseerd is voor het besloten deel van de website (mijn #leerlingalert) en zo toegang heeft tot de bibliotheek en lesmaterialen. Informatie over deze autorisatie treft u hier.

Datum en tijdstipLink naar de webinar
Vrijdag 11-02-2022: 15.00-16.00 (uitloop vragenuurtje tot 17.00)Naar de webinar
Woensdag 20-04-2022: 15.00-16.00 (uitloop vragenuurtje tot 17.00)Naar de webinar
Vrijdag 01-07-2022: 14.00-15.00 (uitloop vragenuurtje tot 16.00)Naar de webinar

We passen lesmateriaal aan indien nodig

We hebben basismateriaal, waarmee docenten hebben aangegeven prima mee uit de voeten te kunnen – maar soms is er een nieuwe doelgroep of speciale wens. Of heb je als docent zelf een geweldig idee of materiaal ontwikkeld.

Neem dan contact met ons op – en dan kijken we of we ons lesmateriaal kunnen aanpassen. Dit materiaal nemen we dan op als nieuw materiaal in onze bibliotheek. En dat doen we ook graag als je zelf mooi lesmateriaal op een thema hebt ontwikkeld. Zo werken we samen aan de ambitie.

De diepte in…

Voor docententeams die het lesmateriaal in totaliteit willen doornemen, om het vervolgens meteen zelf te kunnen doceren aan hun leerlingen/ studenten, kunnen we aparte webinars (of live-bijeenkomsten) organiseren op afspraak. We nemen dan meteen het stukje signaleren en handelen in de voorlichting mee. Deze webinars duren ongeveer 90 minuten, zodat er voldoende ruimte is tot het stellen van vragen.