Foto met allemaal boeken met verschillende kleuren en formaten in een boekenkast

Informatie over ondermijning

Deze pagina is voor (en door) jongeren met allerlei informatie over ondermijnende criminaliteit.

Profielwerkstuk?

Wij vinden het super als profielwerkstukken gaan over ondermijnende criminaliteit. Bijvoorbeeld over drugscriminaliteit, jeugd en criminaliteit en criminele uitbuiting, legalisering, aanpak van ondermijnende criminaliteit.

We werken met mensen die veel weten over deze onderwerpen. Wil je in contact met hen komen, dan mag je ons altijd een berichtje sturen via het contactformulier. Dan gaan we kijken hoe we je kunnen helpen.

En stuur je ons jouw profielwerkstuk als het klaar is (in pdf- formaat naar info@leerlingalert.nl) ? Misschien plaatsen we het wel op deze website.

Screenshot van de app ondermijning

App ondermijning

In de App ondermijning vind je:

  • de laatste nieuwtjes over ondermijnende criminaliteit;
  • Informatie over de verschillende vormen van ondermijnende criminaliteit;
  • hoe je ondermijnende criminaliteit kunt herkennen (wat zijn de signalen).

Tentoonstelling Dealen met Drugs Rotterdam

In het Maritiem Museum in Rotterdam is een tentoonstelling over drugs: Dealen met drugs. Je leert dat drugs in Nederland al tot vier eeuwen terug gaat. Ook wordt op een rijtje gezet wat de impact van drugsproductie en handel is op de maatschappij (micro- en macroniveau).

Supervet is het interactieve onderdeel waarbij je een bepaalde route loopt tussen zeecontainers en je telkens in een andere (drugs)scène terecht komt. De tentoonstelling is tot april 2021 te bezoeken.

Alle info van (Dealen met) drugs op rij…

Het Maritiem Museum maakte een brochure over de tentoonstelling. Hierin wordt alles op een rijtje wordt gezet. Handig voor een (profiel)werkstuk.

Wil je weten hoe de geschiedenis van drugs in Nederland is? Ben je nieuwsgierig naar de soorten drugs en wat het gezondheidsrisico is? Meer weten over de impact van drugsproductie – en handel op het leven van mensen of de maatschappij? En welke rol speelt de Rotterdamse haven? Lees dan de brochure.

En nog leuker: bezoek de tentoonstelling!

Foto: Storm & Rutger Prins.

Nog meer weten over drugs(gebruik)?