Opgestoken handen in de lucht met vaag op de achtergrond een man op het podium

Jongeren

Criminele organisaties vragen jongeren om strafbare klusjes voor hen op te knappen. Vaak voor veel geld. Er wordt van alles beloofd. En er wordt niet bij verteld, dat je na een poosje wordt gedwongen om die klusjes te doen. Je wordt bedreigd, gechanteerd of misschien wel fysiek mishandeld. Zomaar opzeggen is er vaak niet bij.

We willen voorkomen dat jongeren in de criminele wereld stappen. Als het te mooi klinkt om waar te zijn, mag je ervan uitgaan dat dit ook zo is. Het makkelijkste is om nee te zeggen. Stap je er eenmaal in, kom je er best lastig uit.

Daarom hebben wij, samen met politie, justitie, mensen uit het onderwijs, belastingdienst en veel andere organisaties dit programma ontwikkeld.

Maak je je zorgen over jezelf of een ander, voel je groepsdruk, of zit je in de criminaliteit en weet je geen uitweg? – Neem een volwassene in vertrouwen. – Je kunt ook anoniem chatten met deskundige vrijwilligers van FIER

foto: Ivan-Aleksic

Misschien heb je al wel eens voorlichting van ons gekregen. We zijn best benieuwd wat je van onze les vond. Wil je ons een berichtje sturen wat je ervan vond? Wat was interessant? Wat was minder leuk? Waarover zou je nog meer willen weten?

foto: Inaki del Olmo