Regionaal- en landelijk nieuws

Ons #Alert-programma op het Christelijk College Schaersvoorde in Aalten en Dinxperlo was in het nieuws. Zowel in het regionale als op het landelijk journaal.

De docenten, leerlingen en ouders namen we mee in de harde wereld van de georganiseerde misdaad. In het bijzonder in de drugsindustrie. Waar geen beschermende arbeidsvoorwaarden zijn. En waar jongeren met mooie beloften worden gelokt om in die industrie te gaan werken. Als kleine radar in dat geheel. Hoe kun je dit voorkomen? Wat doe je als je er al in zit? En wat als het je kind of leerling betreft.

Er zijn zorgen in Aalten over het het drugsgebruik van 3-MMC (Poes). Dit gebruiken jongeren. En dat loopt niet altijd goed af. We konden tijdens de ouderbijeenkomst (#ouderalert) een combi maken met Iriszorg. Iriszorg organiseert op korte termijn enkele bijeenkomsten voor ouders, waarin het juist om drugsgebruik gaat. Tijdens de lessen waren gemeente en bestuurders, politie en Figelius (zorgpartner) aanwezig. Bij #ouderalert sloten 87 ouders aan en ook Iriszorg en heette burgemeester Stapelkamp iedereen welkom.

En dit is wat we graag zien: elkaar versterken. Met de ambitie dat jongeren veilig kunnen opgroeien.