Petra van den berg en melissa rekers geven een webinar vanuit een lokaal op het ISENDOORN college in zutphen.

We hebben onze eerste webinar #ouderalert gegeven!

COVID-19 versnelt ook ons proces om digitale bijeenkomsten te organiseren voor onze volwassen doelgroepen. De docenten geven al maanden om-line les. Wij wilden niet achterblijven.

Interactieve webinar

We hebben de bewustwordingsles voor ouders (#ouderalert) omgevormd tot een interactieve webinar. Compleet met breakoutrooms, waarin groepen ouders samen opdrachten konden maken. En via de chatfunctie konden ouders reageren op onze vragen en zelf ook vragen stellen. De inhoud van onze webinar is dezelfde als een fysieke bijeenkomst. We hebben het over de criminele wereld, aan de hand van persoonlijke verhalen en harde feiten. We leggen uit hoe jongeren gemanipuleerd worden om geld te verdienen met strafbare ‘klusjes’. Op welke signalen ouders kunnen letten – en wat de vervolgstappen zijn als je het signaleert.

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan

Pippi Langkous

Ouders meenemen is belangrijk

We vinden het belangrijk ouders mee te nemen in dit thema. Hiermee versterken we het netwerk rondom jongeren. En daardoor kunnen we samen voorkomen dat jongeren de eerste stap in de criminaliteit zetten.


Primeur

Het Isendoorn College in Gemeente Zutphen had de primeur. De burgemeester had zelfs een vlog gemaakt voor de ouders. Ik nam de ouders mee in het verhaal en Melissa Rekers beantwoordde alle vragen van de ouders. De mentoren van de klassen assisteerden met hun ervaring met on-line lesgeven bij het indelen van de breakoutrooms. De ouders bleven allemaal tot het einde van de les aangehaakt. De feedback was positief. Dit smaakt naar meer…

En dan loop je nog even rond in het Betagebouw van de school. En zie je opeens een ruimte waar ook plantjes worden gekweekt. Ook stuitte ik op blauwe vaten. Gelukkig waren het andere plantjes – en zat in het blauwe vat een soort water. Niks hennepteelt of drugsafval. En gaat het op het Isendoorn gewoon om biologie en scheikunde.

Petra van den Berg